Saturday, 16 September 2017

Ghorilainen mikropenis

Kuulin vähän aikaa sitten yhden älyttömimmistä tositarinoista ikinä. Olin illallisella miespuolisten kollegoideni kanssa hienossa hotellissa. Ruuan jälkeen menimme hotellin kattoterassille nauttimaan muutaman tuopillisen vihreää teetä. Vihreä tee + valot kaupungin yllä on näköjään resepti levottomiin, unohtumattomiin tarinatuokioihin.Puheenaiheena oli Afganstanissa sallittu polygamia, eli miehien mahdollisuus mennä naimisiin enemmän kuin yhden naisen kanssa samaan aikaan. Keskustelu siirtyi siihen, miten vaikea naisten on saada avioero Afganistanissa. Miehet voivat erota naisista sanomalla vain 3 kertaa "eroan sinusta", sillä siisti. Naisille avioero on monissa paikoissa mahdotonta. Avioeroon pitää olla joku tietty ja tarkka "syy", kuten miehen parantumaton sairaus tai että mies ei pysty elättämään naista. Sharia-laissa on säädelty myös muita päteviä avioeron syitä, kuten jos vaikka mies antaa luvan avioeroon, jos mies menee pitkälle matkalle ilman vaimon lupaa tai jos mies pakottaa naisen tekemään "epämoraalisia tekoja".

Avioero ei yleensä ole naisen valinta, kuten ei moni muukaan asia Afganistanissa.Tämän valaisevan teehetken edetessä opin, että mikropenis on myös ihan validi avioeron syy.

No, ei tietenkään sharia-lain tai muun lain edessä, mutta tämä tarina on silti tosi. Kollegani tiesi afgaanimiehen, jonka vaimo halusi avioeron, koska miehellä oli aivan liian pieni penis. Siis kuulemma mikropenis.

Kun miespuoliset kollegani voivat vapautuneesti puhua keskuudessani mikropeniksistä, tiedän, että olen päässyt aika pitkälle tässä luottamuksenluomishommassa. Mies vähän punasteli kertoessaan juttua, mutta se oli kuitenkin hänen mielestään niin hyvä anekdootti, ettei hän malttanut olla jakamattakaan. Kun hän pääsi kunnolla vauhtiin, jutun kertomista vaikeutti se, että mies oli tukahtua naurusta ja haukkoi monessa kohdassa lisähappea.

Vuosi oli siis 2002, paikka Ghorin maakunta, ja nainen ei hyväksynyt miestään siipaksi kun hääyönä koko totuus valkeni hänelle. Nainen meni paikallisen ghorilaisen sotilaskomentajan ja kyläyhteisön johtomiehen puheille, vaatien avioeroa. Sotilaskomentaja vaati, että mies tuodaan paikalle kyläneuvoston eteen, jotta he voisivat tarkistaa, puhuuko nainen totta. Komentaja halusi miehen pudottavan housut alas neuvoston edessä, jotta asiaan saataisiin reilu, faktoihin perustuva päätös. Aviomies ei suostunut, ja kun sotilaskomentaja pysyi vaatimuksessaan, mies pakeni vähin äänin länsirajan yli Iraniin. Häntä ei ole nähty sen jälkeen. Nainen oli vapaa.Juttu oli niin älytön, että epäilin sen paikkansapitävyyttä. Ihan totta se kuulemma on - mies tuntee vieläkin ihmisiä tästä ghorilaisesta kylästä, joka ei unohda juttua ikinä. Ex-aviomies on vieläkin maanpaossa Iranissa.

Liian monta kupillista vihreää teetä kattoterassilla, ja nyt olen tätäkin tietoa ja kokemusta rikkaampi.
Ja tiedän myös, että olen luonut niin hyvät suhteet kollegoihini, että he voivat vaivatta sanoa seurassani "mikropenis", googlailla siitä kuvia ja kierrättää mikropenis-iPhonea koko pöytäseurueen kesken, välillä lisää teetä kaataen.

Se on isoa se.


19 comments:

 1. Kommentoinkohan ensimmäistä kertaa, vaikka olen lukenut blogiasi vuosia - sitä arvostaen ja kunnioittaen. Täällä pienen pojan äiti. Pojan, joka on syntynyt mikropeniksen kanssa. Pienen pojan, joka jo nyt 5-vuotiaana on surullinen, kun pippeli on niin pieni eikä tunnu kasvavan samaa vauhtia kuin poika muuten. Pojan, joka odottaa, että kun on koululainen/teini/aikuinen, niin sitten se pippeli on kuin veljellä tai isällä - vaikka näin ei tule olemaan. Täällä äiti, joka _aina_ rakastellessa miettii, että poikansa ei ikinä kykene tuottamaan tätä nautintoa kenellekään toiselle. Tämä tekstisi oli todella surullista. Mietin aina näiden äärellä, että miten se pippeli voikaan loppujen lopuksi merkitä niin paljon. Ihminen itse kun ei voi sille mitään. Toivon, että joku ihminen joskus tulevaisuudessa näkisi pojassani sen ihanan ja mahtavan tyypin, jonka mekin hänessä näemme eikä antaisi mikropeniksen estää pysyvää ihmissuhdetta häneen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä tekstisi sai minut unettomaksi ja jatkan vielä (tiedostaen, että olen nyt se henkilö, joka provosoituu yhdestä blogitekstistä...). Poikamme unelmoi, että hänestä tulee isona isä. Muutamaa vuotta vanhempi veljensä unelmoi palomiehen/poliisin/jalkapallotuomarin ammattista eikä voisi vähät välittää tytöistä, vauvoista, lastensaannista tai naimisiinmenosta. Mutta poika, jollan on mikropenis pohtii viikottain millaisen vaimon toivoisi tai voiko saada lapsia (ilman, että tietää kytköstä pienempään todennäköisyyteensä saada biologisia lapsia), miten kauniisti hoivaisi vauvaa ja millä edellytyksillä perhettä voi perustaa. Sydämeeni sattuu, kun en voi suoraan sanoa, että voi kun vain löytäisit joskus ihmisen, joka hyväksyy sinut sellaisena kuin olet - kaikki muu järjestyy sitten. Jokaisen nuoren miehen kohdalla, jonka luen/kuulen tehneen itsemurhan, mietin, voisiko se tulevaisuudessa olla minun poikani, jolle joku on nauranut ja tuottanut siten tuskaa.

   Jotenkin kuvittelin, että kun taistelet sellaisten ihmisten oikeuksista, joille biologia on määrännyt naissukupuolen, niin olisit osoittanut suivaitsemattomuutesi ihmisten synnynnäisiin ominaisuuksiin kohdistuvaan syrjintään. Sen sijaan lankesit siihen illuusioon, jota miehet ympäri maailmaa ylläpitävät: että itsellä olisi isompi kuin muilla ja että se määrittäisi, kuinka hyvä mies on.

   Delete
  2. Hei, tekstissä ei mitenkään pilkata mikropeniksiä eikä sen tarkoitus ollut mitenkään antaa sellaista vaikutelmaa. Kuten allaoleva anonyymi kommentoi, juttu liittyy enemmän siihen, miten käsittämättömältä tuntuu, että maassa, jossa naisilla ei ole melkein mitään oikeuksia, on olemassa tällainen anekdootti että nainen on saanut avioeron tällä perusteella. Tässäkään tilanteessa nainen ei saanut vapaasti valita avioeroa - mies olisi voinut myöntää avioeron, mutta ei suostunut, vaan pakeni mieluummin Iranin eikä ole tullut sen jälkeen takaisin. Ja juuri lähinnä se pointti, miten miespuoliset afgaanikollegani voivat jutella tällaisesta hyvin herkästä aiheesta minun läsnäollessa. Sanan "penis", oli se sitten minkäkokoinen tahansa, sanominen naisten keskuudessa on hyvin harvinaista. Toivon teille ja koko perheelle kaikkea hyvää!

   Delete
  3. Jäin miettimään miten 5-vuotias poika voi pohtia tuollaisia asioita. 5-vuotias voi vertailla kokoa veljien tai isän pippeliin, mutta en millään jaksa uskoa, että 5-vuotias osaisi miettiä isäksi tulemista tai lasten saantia. Uskoisin, että nämä ovat äidin mietteitä tai sitten niistä on puhuttu lapsen kuullen. Kaikilla ei myöskään pippeli ole pitkä roikotin vaan joillakin on luonnostaan (geeneissä) levossa pieni nysä, joka kasvaa seisoessaan, jolloin on varhaista tietää, mikä 5-vuotiaan tilanne tulee olemaan murrosiän kasvun jälkeen. Jos mikropenis on diagnosoitu, on olemassa myös hormonaalisia hoitoja, joilla kokoa voidaan kasvattaa.

   Delete
  4. Hei viimeisin anonyymi, voin vain todeta, että viisivuotias poika osaa vallan helposti unelmoida isyydestä ja omasta perheestä sitten aikuisena ja samaan hengenvetoon todeta, kuinka silti asuu omassa kotona äitin ja isän kanssa. Näin ainakin meillä, perhettä pohditaan paljon ja kotileikki on kai yksi ikuinen aikaa kestävä leikki lasten kesken.

   Myötätunnon osoittaminen tuntuu olevan vaikea laji. Minä ymmärrän ensimmäisen anonyymin tuntemuksia oikein hyvin, siskoni on kehitysvammainen ja itseäni viiltää todella syvältä kun sanaa vammainen käytetään haukkumiseen, mutta yritän aina ajatella, että se kertoo enemmän haukkujan maailman kapeakatseisuudesta kuin tietämyksestä.

   Ensimmäiselle kommentoijalle haluan toivottaa kaikkea hyvää, onneksi pojallasi on kaltaisesi äiti, jolla on rohkeutta puolustaa lastansa.

   Delete
  5. Ehkäpä lapset ovat sitten kehittyneempiä nykyään kuin silloin, kun omat poikani olivat pieniä tai kotileikkejä ei ehkä leikitty, koska oli vaan rämäpäisiä poikia. En tarkoittanut kommenttiani pahalla vaan se perustui omakohtaisiin kokemuksiini, koska poikieni pippeleitä on myös mittailtu lääkärissä heidän ollessaan pieniä. Kuitenkin heistä on kasvanut onnellisia aikuisia, elämässä pärjänneitä ja toinen heistä on jo perustanut perheenkin. Pippelien koosta ei ole keskusteltu sitten murrosiän, joten olettaisin, että kaikki on päällisin puolin kunnossa :) Ymmärrän kyllä ensimmäisen kommentoijan ja jenniuun huolet ja osaan osoittaa myötatuntoa teille molemmille huolissanne. Pojillani on useita neurologisia diagnooseja ja pippeliasia on näistä ollut se pienin huolenaihe. Kaikkea hyvää teille molemmille ja läheisillenne! Koettakaa jaksaa elämässänne!

   Delete
  6. Oikeastaan tästä jutusta voi myös lukea rivien välistä sen, että Afganistanissa naisena olo on äärimmäisen kontrolloitua, mutta myös miehillä on hyvinkin kapea muottinsa, johon on parempi sopia. En tosiaan ole Afganistanin asiantuntija, mutta tunnistan maailmassa kyllä sellaisen miehen roolin, jossa miehen on oltava iso siitossonni, joks örisee ja karjuu.

   Delete
 2. Mietin pitkään mitä vastaisin ensimmäiselle Anonyymille. Kieltämättä ensimmäiset ajatukset olivat tasoa "voi hyvänen aika mikä mielensäpahoittaja!"

  Sitten äitinä yritin laittaa itseni hänen asemaansa ja tämä antoi vähän uutta perspektiiviä ajatuksiini.

  Blogiteksti ei käsittele mikropeniksiä tai naura niille. Teksti käsittelee Sinin ja kollegojen suhteen tasoa, sekä sen varjolla kertoo tapauksesta, jossa mikropenis on ollut syy avioeroon. Mielestäni kuitenkin vaikka tapaus on huvittava, ei se ole huvittava koska "haha mikropenis!" vaan juuri sen kulttuurillisen kontrastin takia: paikassa jossa ei naisilla juuri ole oikeuksia, voivat naiset kuitenkin tällaiseen asiaan vedoten vaatia eroa.

  Mielestäni sinä äitinä otit nyt tekstin henkilökohtaisesti ja tavalla, jollaisen sitä ei oltu tarkoitettu. Mutta tästä en sinua voi moittia. Niin olisin varmaan tehnyt tilanteessasi minäkin.

  Sinin "kouluttaminen" ihmisoikeuksien vaalimisesta menee nyt kuitenkin yli. Tosiasia on se, että maailmassa ei ihan kaikkea voi varoa mitenkään ja aina joku voi pahoittaa mielensä. Tulkitsit kirjoituksen omien tunteittesi sävyttämä..

  En tähän aikaan yöstä osaa muotoilla sanomaani haluamallani hienotunteisuudella, joten sanon mitä ajattelen:

  Et voi loukkaantua joka kerta jos mikropeniksistä puhutaan jossakin yhteydessä edes etäisesti huvittuneena. Tässä tekstissä ei naurettu itse ilmiölle, joten mielestäni syyllistävä ja liiankin henkilökohtainen purkautumisesi on nyt väärässä paikassa.

  Kaikkea hyvää teille ja pojallesi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiitos kommentista, juuri samoja pointteja kirjoitin ylläolevaan. Tarkoitus ei missään nimessä ole loukata tai nauraa mikropeniksille millään lailla. Jaan tässä blogissa kaikenlaisia juttuja, jotkut vakavampia, jotkut eivät niinkään vakavia. Tämä juttu liittyi enemmän siihen, miten käsittämön koko tarina on, koska naiset eivät yleensä saa avioeroa helposti, kun taas miehille riittää että he vain ilmoittavat ääneen erosta. Mitään syitä ei tarvita. Pointti oli tosiaan myös se, miten on myös hienoa huomata, että kollegani eivät enää hirveästi sensuroi puheitaan kun olen seurueessa.

   Delete
 3. Olipas sinulla tällä kerralla vaikea aihe, kun sai tänne kommenttikenttään melkoisen "myrskyn". Minä ymmärsin hyvin, mistä kirjoitit ja miten iso asia siellä Afganistanissa on tuo luottamus mies- ja naiskollegojen välillä. Mutta ymmärrän toisaalta myös äitiä, joka jutun luettuaan luki sen toisella tavalla kuin me, joille asia ei ole samalla tavalla henkilökohtainen kuin hänelle ja perheelleen. Uskon kuitenkin, että hänenkin lapsensa selviytyy elämässään ihan hyvin ja ehkä 15 vuoden kuluttua ollaan tällaisten asioiden suhteen taas ihan eri hoitomahdollisuuksissa mitä nyt. Hyvää jatkoa Sinille ja nimettömänä kommentoineille.

  ReplyDelete
 4. Hei, olen Theresa Williams Vuosien ajan suhteessa Andersoniin, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin hänet takaisin niin paljon rakkauteni vuoksi, Pyysin häntä kaikesta, annoin lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että minun olisi mieluummin otettava yhteyttä oikeinkirjoittajaan, joka voisi auttaa minua heittämään loitsun saadakseen hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei koskaan uskonut loitsuun, minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kokeilla sitä Lähettänyt oikeinkirjoittajalle, ja hän kertoi minulle, että ei ollut mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivän, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minut, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja kävin hänelle, että olimme yhdessä elämässä yhdessä onnellisena. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan oikeaan ja voimakkaaseen oikeinkirjoittajaan, joka auttoi minua omalla ongelmallani. Hänen sähköpostiosoitteensa: chamberc564@yahoo.com voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa tapauksessa.
  1) Rakkaustunnelit
  2) Kadonnut rakkauden loitsuja
  3) Avioeron loitsuja
  4) Avioliittojen loitsuja
  5) Sitovat loitsut
  6) Breakup-loitsuja
  7) Työnnä mennyt rakastaja.
  8.) Haluat tulla edistämään toimistossasi
  9) jos haluat yliluonnollisia voimia
  10) haluavat tyydyttää rakastajanne
  Ota yhteyttä tähän suuriin ihmisiin, jos sinulla on ongelmia kestävään ratkaisuun chamberc564@yahoo.com kautta

  ReplyDelete
 5. Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
  Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
  avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
  elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
  kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
  Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
  ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
  erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
  rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
  voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
  todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
  Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
  todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
  päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
  ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
  ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
  ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
  ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
  aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
  tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
  drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
  seuraavista:

  (1) Jos haluat ex: n takaisin.
  (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
  (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
  (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) [Haluat olla rikas.
  (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Kasviperäinen hoito
  10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
  (11) Avioliitot
  (12) Miracle Spells
  (13) Kauneudenhahmot
  (14) PROFICHY CHARM
  (15) vetovoimat
  (16) Evil Eye Spells
  (17) Kissing Spell
  (18) Poista Sairauden loitsuja
  (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
  (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
  (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
  (22) Liiketoimintaperiaate
  (23) Poista hiv-sairaus loitsuja

  Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
  +2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
  määrä.

  ReplyDelete
 6. Minun nimeni on Elda Haluan todistaa suuresta oikeinkirjoittajasta nimeltä Dr.Chamberc mieheni ja olen naimisissa 5 vuotta nyt meillä ei ole lasta ja lääkäri sanoi meille, että en voi synnyttää vain koska ruumiini oli vioittunut väärästä huumausainesta johtuen minua huolestani ja mieheni ei ole onnellinen, joten mieheni päättää mennä naimisiin toisen tytön kanssa ja avioitumaan minut, olin niin surullinen kerroin ystäväni siitä, että hän sai minut Dr.Chambercin sähköpostiosoitteeseen ja en koskaan usko siihen paljon, vaikka päätin kokeilla sitä ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua saamaan mieheni takaisin kolmen päivän kuluttua ja olisin raskaaksi epäili, että kolmantena päivänä mieheni palasi minulle ja itki, että hän sanoi hän ei enää halunnut avioeroa 2 kuukauden kuluttua lääkärin vahvistuksesta olin raskaana, jos sinulla on ongelmia Dr.Chamberc voi auttaa sinua myös lähettämään hänelle sähköpostia osoitteessa chamberc564@yahoo.com

  ReplyDelete
 7. Nimeni on LISA ja olen USA: sta, haluan käyttää tätä tilaisuutta kiittää suurta Agadagaa, joka todella teki elämäni miellyttävän tänään. Tämä loistava mies, tohtori Agadaga toi ihana mieheni takaisin minulle, minulla oli kaksi kaunista lasta minun aviomies, noin neljä vuotta sitten, minä ja mieheni ovat olleet yksi riita tai toinen, kunnes hän lopulta jätti minut yhdelle nuorelle naiselle. Tunsin, että elämäni on ohi ja lapset luulivat, etteivät he enää näe isäänsä. vahva vain lapsille, mutta en voinut hallita tuskaa, joka pahoinpitelee sydämeni, sydämeni oli täynnä surua ja tuskaa, koska olin todella rakastunut mieheni kanssa. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivovat aina, että hän tulee takaisin minulle, kunnes jonain päivänä tapasin hyvän ystävänni, joka oli myös sellaisessa tilanteessa kuin minä, mutta hänen ongelmansa oli hänen entinen poikaystävä, jolla hänellä oli ei-toivottu raskaus ja hän kieltäytyi ottamasta vastuuta ja hylkäsi hänet. Hän kertoi minulle, että minulla oli pieni tapaus ja että en olisi syytä huoleen siitä ollenkaan, joten kysyin, mikä oli ratkaisu ongelmalleni ja hän antoi minulle tämän suuren miehen. sähköpostiosoite.Olen epäilevä, jos tämä mies oli ratkaisu, otin yhteyttä tähän suuriin ihmiseen ja hän kertoi minulle, mitä tehdä ja minä teen heidät kaikki, hän sanoi minua odottamaan vain 72 tuntia ja että mieheni tulee ryömimään hänen polvilleen vain anteeksiantoa varten, joten minä uskollisesti tehin mitä tämä suuri mies pyysi minulta ja varmasti 72 tunnin kuluttua hän oli takaisin minulle jälleen yhteyttä Agadaga apuun tänään agadagaspiritualhome@gmail.com

  ReplyDelete
 8. IHANA:

  Wooow, minä olen Gloria Meyers, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin yhden dr. Ogundeleen ilmoitusta internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota tohtori Ogundele apua, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Ogundele toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia. Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: ogundeletempleofsolution@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Whats-app Numero: +2349065101630.

  ReplyDelete
 9. Gabriel Katherine11 June 2018 at 00:10

  Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

  ReplyDelete
 10. Se, jota olin rakastunut, käytti haavoittuvuuteni mahdollisuutena pilata, rangaista ja nöyryyttää minua. Tulin hänen tunneperäiseksi orjaksi. Hän väärin minua. Menin pois. Minun käsitykseni maailmasta, ihmisistä ja rakkaudesta kokonaan romahtanut. Väärinkäytökset saatiin päätökseen, mitä sydämestäni jäi pois. Rationaalisesti tiesin, että hän oli väärin. Tunteellisesti rakastin häntä ja ajattelin voivani korjata häntä. Ajattelen häntä koko ajan, mutta hän ei puhu minulle. Olin niin raskaana voimakasta pelkoa siitä, että olen arvoton ja en koskaan enää tunne rakkautta sen takia, jonka olin kohdannut ihminen, jota en rakastin kuin kukaan muu elämäni pahimmalla mahdollisella hetkellä, etten voi uskoa, että elämä voi koskaan olla sellainen kuin se oli ennen. Se vahingoitti ja raivasi minua niin paljon, että pelkään, että kukaan ei koskaan kiinnosta, jos joku kärsii niin paljon kipua. Jokainen vastahyökkäys tilanteeseen - juominen, sekaantuminen, puhuminen, syöminen - luo toisenlaisen ongelman, jotta voit välttää, mutta kaikki, mitä haluat, on jotain, joka estää sen vahingoittumisen. joten kun kipu tuli sietämätöntä, niin minun piti tavoittaa Dr.Chamberc Online-loitsunavusta ja kun luin lisää hänestä ja huomasin, että hän on Aasian vahvin pappi, niin tunsin helpotuksen ja saan enemmän rohkeutta ulos hänen loitsuja yrittää. hän kertoi minulle, että mieheni oli menossa kotiin 100%: lla rakastaen minua ja lapsia ja että perheeni tulee olemaan jälleen yhdistyneenä, kun hän laittaa hänelle loitsun. suurin ihme, jonka olen koskaan nähnyt, oli se, että 24 tuntia myöhemmin hänen loitsunvalinnan jälkeen, Husband soitti minulle, että hän oli pahoillani koskaan jättäen minut ja kertoi myös, kuinka paljon hän kaipasi minua. ja näin hän palasi kotiin tämän oikeinkirjoittajan Dr. Chambercin voimalla. Olemme yhdessä eläneet rauhassa ja hän on rakastanut minua ehdoitta, kun olen kokenut Dr.Chambercin loitsut. voit myös ottaa yhteyttä hänelle samanlaisista asioista ongelman ratkaisemisessa Sähköposti: chamberc564@yahoo.com

  ReplyDelete
 11. Hyvää päivää naiset ja lempeät miehet, nimeni on Jenifer am USA. Haluan kiittää suurta tohtori Obohia, joka osti rakastajan minulle, kun kaikki yrittivät menestyksekkäästi kahden vuoden kuluttua hajoamisesta. Arvostan suuresti Dr Obohin suurta työtä ilon palauttamiseksi 24 tunnin välein, minun on sanottava, että tohtori Oboh on suurin loitsupolku aina. Tietää kuinka voimakas Dr. Oboh minä neuvomaan ketään, joka tarvitsee apua ystävällisesti yhteyttä hänen yksityisen sähköpostinsa kautta: obohtempleofanswer@gmail.com

  ReplyDelete
 12. Haluaisin jakaa todistukseni kaikista maailman ihmisistä.Olen Sandra Englannista Bara Finder, menin naimisiin mieheni kanssa noin kaksi vuotta sitten alamme ongelmiin kotona, pysähtymme nukkumaan samassa sängyssä, taistelemalla pikku asioista, joita hän aina tulee kotiin myöhään illalla, juo liikaa, ja hän aina nukkuu muiden naisten kanssa ulospäin. En ole koskaan rakastanut ketään elämässäni, paitsi että hän on lapseni isä, enkä Haluamme menettää hänet, koska olemme työskennelleet niin kovasti yhdessä, että tulemme siihen, mitä meillä on tänään. muutama kuukausi sitten hän on nyt Alignment elää kanssani ja vauvan kanssa.
  käänny ja katkesin. sydän nimeltään äitini ja selitti kaiken hänelle, äitini kertoi minulle Dr.Chambercista, hän auttoi häntä ratkaisemaan ongelman hänen ja isäni välillä, olin outoa tästä, koska he eivät olleet kukin muut kolme ja puoli vuotta, ja se oli kuin ihme, he palasivat toisiinsa. lähetin tohtori Dr.Chambercille, hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com
  ja selittää hänelle kaiken, että hän lupasi minulle olla huolissaan siitä, että hänet kiehtoo ja tekisi asiat takaisin siihen, miten me niin paljon rakkautta jälleen kerran, ja se oli toinen naishenki, joka hallitsi aviomieheni. ongelmani ratkaistaan ​​kahden päivän kuluessa, jos luulen, että sanoin OK.Niinpä hän heitti minulle loitsun, ja kaksi päivää myöhemmin rakkauteni palasi pyytämään minua anteeksiantoon. Olen niin onnellinen. Siksi olen päättänyt jakaa kokemuksensa jokaisen elimen kanssa, jolla on ongelma, jos lääkäri vapautti paljon ratasta hänen sähköpostiosoitteeseensa: Chamberc564@yahoo.com (1) Jos haluat saada ex takaisin .
  (2) jos sinulla on aina huonoja unia.
  (3) Haluatko päivittää toimistonne.
  (4) Haluatko naisten / miesten juoksevan jälkeesi.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) Haluatko olla rikas.
  (7) Haluatko sitoa miehesi / vaimonsa
  sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Kasvien hoito
  (10) voittaa arpajaiset

  ReplyDelete